Friday, 18 May 2012

kepootoosan akoo..

alhamdulillah, pasum dah selesai dan result pun dah keluar..
aku bersyukur dengan segala pemberian-Nya, dugaan-Nya dan pertolongan-Nya jua aku mampu bahagiakan kedua orang tua aku pada hari ni.
        Lepas dapat result spm, ada orang buat request tolong postkan teknik2 belajar etc tapi aku buat dunno je..
bkn kerana riak atau berlagak tapi aku sedar, ada orang yang lebih berjaya daripada aku..dan bukan aku sorang je yang dapat straight A time SPM 2010 hari tu..
kemudian, keputusan yang paling gila aku pernah buat iaitu tolak tawaran ke Russia..sungguh, keputusan tu aku buat 100% oleh diri sendiri dengan ibu bapa aku hanya menurut kehendak aku..kerana mereka rasa aku tahu apa yang terbaik untuk diri aku..
      Di pasum, i'm struggling to be the best.. kononnya dengan menghadap buku 24 jam memberi aku keputusan 4.00 setiap kali peperiksaan, sekali lagi aku silap..terus-terang, aku tak pernah enjoy di pasum sepanjang sem 1..sudahlah aku seorang diri di sana, aku pulak ambil keputusan untuk bersendirian dan anti-sosial.. tipu lah aku tak sedih! sedih dengan kawan2, sedih dengan diri sendiri, sedih dengan keputusan 1st sem aku yang hanya 3.89..sedih! mana tidaknya, keputusan algebra aku ialah C+ pada 1st mid sem..
      Sem 2 aku bertekad to find myself..mencari dan menjadi Fatin Nabila yang lama..di saat itu, baru aku belajar betapa seronoknya di pasum..betapa mesranya rakan-rakan R3..betapa rapatnya aku, ruzaimah, aiman dan jannah..tapi, sem2 ni juga aku nekad kerana aku munggkin akan menyesal seumur hidup kerana tolak tawaran ke russia. 
      Hari ini, segalanya terbukti..pengalaman mengajar aku untuk menjadi lebih baik. mungkin keputusan sem 1 sekadar ujian daripada Allah kepada aku- hamba yang lemah. bersyukur lah! semoga cita-cita mama dan abah, cikgu-cikgu, keluarga dan rakan-rakan melihat aku bergelar seorang Dr. Fatin Nabila menjadi kenyataan..ameen!!5 comments:

 1. fatin! aku doakan kau dpt jd Dr. Fatin Nabila yg cemerlang di dunia dan akhirat! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. fairuz, trima kasih bnyak2..ko pon sama gak, Dr. Fairuz.

   Delete
 2. Ruz comel.haha19 May 2012 at 02:21

  congrats tin! yeah,it was a pleasure to see u,not 24 hours hang up with your books because instead of study hard,we should study smart.hihi.keep it on and insyaAllah,u'll be a great doctor one day!Amin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. wah,tq2..i was so inspired by you guys actually..

   Delete
 3. Ruz comel.haha19 May 2012 at 02:23

  typo,suppose to be *hang out :P

  ReplyDelete